Печиво / пиріг з чорницею
12.12.2016. Печиво / пиріг з чорницею

Склад страви:
1/2 чашки цукру
1/2 чашки коричневого цукру
1 чайна ложка пекарського порошку
2 чашки білого борошна
1 чашка цільнозерновий борошна
1 1/2 (~ 170 g) палички вершкового масла, холодного
1 яйце
1 чайна ложка ванільного екстракту
щипотку солі
сік і цедра одного лимона або апельсина
4 чашки (1 літр) лохини, свіжої або замороженої
1/4 чашки цукру
1/4 чашки коричневого цукру
4 чайні ложки крохмалю
приготування:

Розігрійте духовку до 375F / 190C. Змастіть маслом форму розміром 9 × 13 дюймів
У середній мисці, змішайте цукор, борошно, пекарський порошок, сіль і цедру. Додайте масло і яйце і розітріть інгредієнти в дрібну крихту.
Викладіть частину тіста в підготовлену форму і притисніть.
В іншій мисці змішайте ягоди, сік, цукор і крохмаль. Викладіть ягоди поверх тесту в формі. Рівномірно посипте ягоди тістом.
Випікайте в гарячій духовці 45 хвилин або поки верх не зарум'яниться. Повністю остудіть і розріжте на 24 квадратика.