Салат "Лісова казка"
12.12.2016. Салат "Лісова казка"

Склад страви:
Салат (листовий міні мікс: рукола, буряк листовий дрібна, польовий салат дрібний, лолло бьянко, лолло россо або ін. На Ваш смак) - 125 г
Ожина (свіжа) - 125 г
Малина (свіжа) - 125 г
Лохина (свіжа) - 125 г
Оливкова олія (extra virgin, заправка) - 75-100 г
Оцет (бальзамічний світлий, заправка) - 2-3 ст. л.
Сироп ягідний (краще всього смородиновий або з інших ягід (заправка)) - 3-5 ст. л.
приготування:
Підготувати велике плоске блюдо. Краще, щоб салат і ягоди були охолоджені попередньо в холодильнику.
Добре вимити в холодній воді і просушити мікс з міні-салатів і ягоди.
Розкласти салат на блюдо, зверху на листя рівномірно викласти ягоди.
Приготувати заправку: добре збити (вилкою або в блендері) оливкову олію, бальзамічний оцет і сироп до стану однорідної густої емульсії. Я вказала приблизну кількість інгредієнтів для заправки. Краще почати з меншої кількості і додавати, якщо необхідно за Вашим смаком. Мені подобається, коли олії трохи, а сиропу побільше. Заправка виходить на смак солодкувата. Рівномірно, по всій площі страви заправити салат.
Охолодити готовий салат в холодильнику 20 хвилин. Подавати прямо з холодильника.
Добре поєднується зі стейком, сідлом ягняти, запеченої морською рибою, стравами-гриль.